Hoitomuodot

Klassinen ja urheiluhieronta

Kokonaisuus

Yksinkertaisuudessaan se on erilaisten hierontaotteiden tarkoituksenmukaista soveltamista. Kyseessä on pehmytkudoksen käsittelyä, jonka tarkoituksena on vaikuttaa hermo-, lihas- ja hengitysjärjestelmiin tai vaikuttaa verenkiertoon ja imunestekiertoon.

Hieronta on siis hoitotarkoituksessa tehtävää pehmeisiin kudoksiin kohdistuvaa painamista, jota hieroja tekee sivelyjen, hankausten, pusertelujen ja erilaisten taputusten myötä.

Hieronta on tavoitteellista. Rentoutuminen, kivun lievittäminen, paikallisen nestekierron ja aineenvaihdunnan edistäminen tai lihasjännityksen laukeaminen – hieronnan tavoitteita löytyy useita.

Urheiluhieronnalla pyritään vaikuttamaan myönteisesti urheilijan palautumiseen ja suorittamiseen. Hieronta ja lihashuolto ovat luontevia osia urheilijan arkea ja treeniä.

Jokaiselle ammattilaiselle muodostuu ajan myötä oma käsiala tehdä työtä. Siispä hierontakokemus saattaa olla varsin poikkeava kahden eri ammattilaisen välillä, vaikka tavoite on saada sama lopputulos aikaan.

Perinteinen jäsenkorjaus

Perinteinen jäsenkorjaus on suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuva tehokas hoitomenetelmä, joka perustuu mobilisaatioon, kattaen koko tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien alueen.

Hoito on asiakkaan ja hoitajan välistä yhteistyötä elintoimintojen palauttamiseksi normaaliin tilaan asiakkaan omia liikeratoja hyväksi käyttäen. Silloin verenkierto, kudosnestekierto, hermotoiminta ja koko ihmisen energiajärjestelmä vapautetaan luonnolliseen tilaansa pehmeästi ilman kipua. Hoidossa katsotaan ihmistä aina kokonaisuutena, ja pyritään myös hoitamaan kokonaisvaltaisesti. Hoidettaessa ei käsitellä pelkästään pehmytkudoksia (lihaksia ja faskioita), vaan pureudutaan mobilisoinnin avulla myös luihin ja niveliin, vapauttaen mahdolliset virheasennot.

Tavoitteena palauttaa ihmisen kineettinen ketju tasapainoon hoitamalla kokonaisuutta.

 

Energiahoito

Energahoidot perustuvat ajatukseen siitä, että meissä virtaa energiaa, joka pitää meidät elossa. Ilman tuota energiaa keho ei toimisi. Aineenvaihdunta, solujen jakautuminen ym. kehon toiminnot tapahtuvat tämän energian vaikutuksesta.

Ihminen on terve, kun tämä energia pääsee virtaamaan vapaasti kehossa. Onnettomuuksien, tunneperäisten traumojen, kuona-aineiden kertymisen ja huonojen elintapojen seurauksena energiakierto voi kuitenkin tukkeutua eri puolilta kehoa. Riippuen siitä minne tukoksia/energiavajetta syntyy, alkaa fyysiseen kehoon ilmestyä erilaisia oireita. Kaikki sairaudet voidaan johtaa johonkin energeettiseen tukokseen / häiriöön. Jos tämä häriö löydetään ja hoidetaan pois, henkilö paranee.

Tätä energiaa kutsutaan nimillä elinvoima, chi, ki, prana jne. kulttuurista riippuen. Monet liikuntamuodot kuten Tai chi, Chi qong jne. parantavat ja vahvistavat ihmisen energiakiertoa.

Hoitoa voidaan suorittaa erilaisin menetelmin ja tekniikoin, riippuen minkälaista vaivaa on hoidetaan. Se voi olla fyysinen kipu, yleinen väsymys tai pahoinvointi, psyykeen ongelmat jne. Usein oireet voivat selkeitä, mutta juurisyy monisyinen. Siksi aina pelkkä hieronta tai jäsenkorjaus ei tehoa riittävän syvältä purkamaan esimerkiksi stressiä tai tunnelukkoa.

Tarkoitukseni energiahoidolla on saada henkilön oma keho toimimaan paremmin ja hoitamaan itse itsensä autonomisen hermoston ja energiakierron vahvistamisella. Keho pystyy mihin vain, mutta joskus se tarvii vähän apua.

Energiahoitoon voi tulla lähes minkä tahansa vaivan vuoksi. Eri tekniikoita käyttäen pyrin löytämään syitä syvemmältä kuten alitajunnan puolelta, ja tasapainottamaan energiakierron. Lyhyesti sanottuna: Kroonisen stressin purkua kehosta.